Pytania i odpowiedzi

 

  1. Jestem poszkodowanym, podczas kolizji spisano oświadczenie, nie informowano policji. Czy otrzymam auto zastępcze?

    • Odpowiedź: Tak oczywiście, oświadczenie spisane na miejscu zdarzenia jest wystarczające by wynająć auto zastępcze z OC sprawcy.
  2. Nie jestem właścicielem uszkodzonego pojazdu, tylko jego użytkownikiem, czy w takim przypadku będę mógł skorzystać z Państwa bezgotówkowej wypożyczalni aut zastępczych?

    • Odpowiedź: Tak oczywiście, jednak będziemy musieli skontaktować się z właścicielem uszkodzonego pojazdu.

  3. Wstępnie jestem poszkodowaną, sprawca nie przyjął mandatu i odbędzie się postępowanie sądowe, czy otrzymam samochód zastępczy?

    • Odpowiedź: Nasi specjaliści to również rzeczoznawcy samochodowi, zanalizują przebieg kolizji, wykonają oględziny Pani pojazdu, w przypadku pozytywnego dla Pani wyniku badania, udostępnimy samochód zastępczy z OC sprawcy na własne ryzyko gwarantując bezgotówkową usługę.

  4. Jesteśmy poszkodowanymi, jednak nie będziemy naprawiać samochodu w warsztacie ponieważ mąż jest mechanikiem i naprawy dokona sam, czy otrzymamy bezpłatny samochód zastępczy z OC sprawcy?

    • Odpowiedź: Tak, Oczywiście, wydamy samochód samochód zastępczy z OC sprawcy na czas naprawy i na okres niezbędny do przywrócenia samochodu do stanu sprzed szkody.

  5. Podczas zgłaszania szkody, zaproponowano mi samochód zastępczy czy mimo to mogę skorzystać z Państwa samochodu zastępczego?

    • Odpowiedź: Tak, oczywiście. Ubezpieczyciel informuje o autach zastępczych bo to jego obowiązek jednak to poszkodowany decyduje skąd będzie miał bezpłatne auto zastępcze na czas naprawy.

  6. Mój samochód nie jest jezdny, ma uszkodzony reflektor w wyniku kolizji z winy innego uczestnika ruchu, czy w tym przypadku możliwe jest korzystanie z samochodu zastępczego zanim dotrze do mnie rzeczoznawca?

    • Odpowiedź: Tak, oczywiście samo zgłoszenie szkody uprawnia Cię do korzystania z naszego bezpłatnego samochodu zastępczego.
  7. Czy wynajem auta zastępczego będzie całkowicie za darmo, nawet jeśli firma ubezpieczeniowa zakwestionuje koszty wynajmu?

    • Odpowiedź: Tak, wynajem auta zastępczego będzie za darmo dajemy gwarancję, nawet jeśli ubezpieczyciel nie pokryje wszystkich kosztów.

  8. Czy odpowiadamy za szkody powstałe w aucie zastępczym?

    • Odpowiedź: Tak, ale tylko za te przy których nie zadziała Auto Casco / np. kolizję spowoduje osoba, która nie posiada prawa jazdy, kolizję spowoduje osoba pod wpływem alkoholu.

Masz inne pytania, wątpliwości dzwoń, odpowiemy na każde pytanie związane z samochodem zastępczym oraz likwidacją szkody. Oferujemy bezpłatną pomoc i porady prawne!

TOM CAR

ul. Dębowa 15A, 32-410 Dobczyce, 

Tel: +48 606 586 356 lub +48 692 469 440

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.